ROVDJURSRESOR 2018

Många vill se en livs levande björn. Att följa med en erfaren fotograf till ordnade fotogömslen vid ryska gränsen är en dröm för många hobbyfotografer. Magnus gör tre resor under 2018. Tidpunktenerna är maj, juli och september. Du besöker olika gömslen under fem nätter och har chans att fotografera björn, järv och varg

Kontakta Magnus för mera info

 

 

ROVFÅGEL WEEKEND

Rovfågel Weekend är en långweekend med Magnus. Här tillbringar deltagarna tre dagar i olika fotogömslen där rovfåglar är inmatade. Magnus delar med sig av sina erfarenheter. Läs mer

 

Fotokurs

Vilda djur från gömsle med Magnus Nyman är namnet på en fyradagars fotokurs i workshopformat med Magnus. Här får deltagarna lära sig vad man bör tänka på när man ska fotografera vilda djur. Magnus delar med sig erfarenheter från sina 20 år som fotograf. Läs mer

 

WILD WEEK

Följ med på en vecka i det vilda. En workshop i tio olika fotogömslen inriktade på olika djur och fåglar i Blekinge.
Läs mer

 

Resegaranti hos Kammarkollegiet

Fotosafari i Sydafrika med Magnus

Rhino in africa. Photo Safari With Magnus Nyman
Följ med på en spännande fotosafari i Sydafrika. Här finns BIG FIVE och många fler djur.

-Du har säkert, precis som jag, drömt om att möta de stora djuren i afrika. Att se en livs levande noshörning. Att sitta vid elden och höra lejonen ryta ute i mörkret. Eller att se den spänstiga geparden, med sina väl kamouflerande prickar, komma gående i det gula gräset.

I oktober tar Magnus med en liten grupp på en fotosafari i ett av Sydafrikas större reservat. Det är en resa helt inriktad på fotografering. Morgon och kväll är det safari eller Game Drive som det kallas.

 

Big Five
The Big Five är från början en jägarterm för fem stora vilt på den afrikanska savannen. De är Leopard, Lejon, Elefant, Noshörning och Afrikansk buffel. Dessa ansågs vara de farligaste djuren att jaga till fots. På reservatet finns två sorters noshörning. Både den vita och den svarta.

Boende mitt i reservatet.
Vi bor på en liten lodge vid floden mitt i reservatet. Här går djuren inpå husknuten.
Boende är i dubbelrum. Alla rum har dusch och toalett.

Lion by Magnus Nyman

Få personer i varje jeep.
För att göra din fotoresa så bra som möjligt så är antalet fotografer i varje jeep väldigt begränsat. Det betyder att en fotograf får ett helt baksäte för sig själv och kan fotografera både åt höger och vänster.

Mycket tid till fotografering.
Vi tar god tid på oss. Att sitta och vänta vid ett vattenhål eller vänta på att lejonen ska resa på sig från sin vila är sådant som ger bättre bilder. Tålamod lönar sig.

 

Kunniga guider.
Våra guider arbetar med forskning och studier av djuren i reservatet och har massor med fakta att förmedla till oss.

Föredrag på dagarna.
På dagarna håller Magnus föredrag om fotografering och våra guider om djuren och verksamheten i reservatet.

Feedback och råd.
Alla dagar finns det chans att få tips och hjälp med sin kamera och fotograferingstips.

-I en stor vidsträkt vildmark upplever vi det djurrika och spännande afrika, berättar Magnus. Det är en vilttäthet man bara kan drömma om här hemma, fortsätter Magnus.

Boendet är mitt i reservatet. Game drive på morgon och kväll. På dagarna föredrag om djuren och reservatet av de kunniga guiderna och fototips av Magnus.

-Vi är få personer i varje jeep för att deltagarna ska ha gott om utrymme för sin utrustning, berättar Magnus.

Fotosafari i Afrika är 14-29 oktober 2018.

3-7 deltagare

39900,- exkl flyg

 

Leopard på gren i afrika. Fotosafari med Magnus Nyman

 

 


 

Sunset game drive south africa

Rhino and jeep south africa safari with Magnus Nyman